בשנת 1966 פתח אמיל ח’ורי את שווארמה אמיל ברחוב אלבני בפינה ממש קטנה עם הרבה אהבה. מאז ועד היום הוצבו במקום אלפי שיפודים, טונות של בשר ונמכרו אינספור מנות. אך הדרישות של משרד הבריאות הובילה את הבעלים היום בשם “קיסר סרפים” למצוא מקום חדש, והדיבור על פתיחה כבר בחודש הבא (אפריל 2023).
אז איך הכל התחיל? האגדה מספרת שיום אחד בשנות ה60 ישב אמיל עם בחור טורקי ושמע ממנו על אוכל טורקי “דונר קבב” שהוא נחשב למעדן בטורקיה. אמיל לא חשב פעמיים וקפץ על ההזדמנות הזאת בשתי ידיו.
בעצם מפגש זה בין הבחור הימאי הטורקי לבין אמיל חורי שינה את ההיסטוריה הקולינרית החיפאית ופה הסיפור רק התחיל לזלוג לכל פינות הארץ.
איך מסתיים סיפור אגדות? לרוב הסיכויים באושר ועושר גם במקרה הזה, זה מה שקרה. אך אמיל לא הפסיק ליהנות מפרי עמלו, ולאחר 10 שנים מפתיחת המקום , אמיל נפטר בשנת 1976 מסיבות רפואיות. ומי שהמשיך את דרכו של אמיל הייתה אלמנתו ושני עובדיו שידעו את סוד המתכון.
לפני עשור מי שנכנס חדש לתמונה זה בחור בשם “קיסר סרפים” שנשוי לאחת משתי הבנות של אמיל והוא נכנס כמנהל המקום, ועד היום אחרי עשור הוא שומר על המקום באדיקות וכמובן על המתכון המקורי. . נראה שסרפים יודע אתת העבודה. עובדה שבנובמבר 2019, קצת לפני שהקורונה הפציעה אל חיינו, קבע מדריך גו-מיו ששווארמה אמיל היא אוכל הרחוב הטוב בישראל.
בניגוד לשווארמות אחרות במדינה אצל אמיל עד היום החוקים לא משתנים, מכינים שיפוד שיספיק רק לאזור 200 איש (מסיימים, מנקים והולכים הביתה). הפיתות אצל אמיל נחשבות לקטנות יחסית למקומות אחרים שמציעים בהם שווארמה. אבל ויש אבל גדול, אצל שווארמה אמיל רוב הפיתה היא בשר מסיבה אחת פשוטה: אין יותר מדי תוספות שאפשר להוסיף לתוך הפיתה, יש שם רק עגבנייה בצל ומעט פטרוזיליה ושום דבר לא הולך להשתנות חוץ מדבר אחד, שבעוד חודש (אפריל) שווארמה אמיל הולכת לעבור דירה ולשנות מיקום אחרי 57 שנים.
הסיבה לעזיבה היא בגלל התנאים של משרד הבריאות, הם דרשו מבעלי המקום לשנות מקום בגלל המטבח, המטבח עכשיו עומד על 7 מ”ר ובמקום החדש המטבח יהיה 12 מ”ר. העזיבה הולכת לקרות בחודש הבא אפריל 2023, תהיו מוכנים.